Waar op te stemmen. (?)

Door ShellGhost op woensdag 27 januari 2021 11:46 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 3.035

Het is dit jaar weer zo ver. We mogen met z'n allen, in ieder geval de stemgerechtigden, naar de stembus om te stemmen op de partij die het dichtst bij jou idealen ligt.
Er zijn genoeg onderwerpen om over te strijden bij de partijen. Immigratie, onderwijs, zorg, defensie, enzovoorts.
Maar er is natuurlijk ook aandacht voor cyber security.

De complete lijst kan je hier vinden: https://www.security.nl/p...t%3A+Deel+1+cybersecurity

Het meest opvallende punt voor mij is die van de SGP:
Een bevel tot verwijderen van content of decryptie moet mogelijk worden.
Dit is ook een goede kandidaat van de SGP:
Netneutraliteit mag internetfiltering niet onmogelijk maken.

En dat is eigenlijk zeer jammer, omdat ik het eens ben met de rest van hun punten.

Volgende: Nog meer camera's in Groningen. 02-'21 Nog meer camera's in Groningen.
Volgende: Eneco datalek 01-'21 Eneco datalek

Reacties


Door Tweakers user Andros, woensdag 27 januari 2021 12:28

Sinds wanneer zijn beloftes van politici iets waard? Het gaat er niet om wat ze nu roepen en beloven maar wat ze in de praktijk doen. En daar zit vreemd genoeg vaak een wereld van verschil in.

Door Tweakers user Qwerty-273, woensdag 27 januari 2021 13:16

Hebben ze het programma van alle 89 geregistreerde partijen doorgenomen?
https://www.kiesraad.nl/v...ijnamen-en-logos/register

Ze kijken volgens mij namelijk alleen naar de huidige partijen in de tweede kamer. Daarmee mis je wel nieuwe binnenkomers in Nederland, zoals Volt Nederland (voltnederland.org) en anderen.

Door Tweakers user arbraxas, woensdag 27 januari 2021 13:30

De SGP, de partij die bezit van porno strafbaar wil stellen. Weet je gelijk waarom netneutraliteit filtering niet in de weg mag staan.

Verder zeggen verkiezingslijsten echt helemaal niets, behalve dan dat je zo ongeveer zeker weet wat het niet gaat worden. Bron: 8 jaar VVD regering en de partijen die daarbij in zitten/zaten.

Door Tweakers user BlckChta, donderdag 28 januari 2021 10:38

-

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 januari 2021 10:38]


Door Tweakers user synoniem, vrijdag 29 januari 2021 12:25

Verkiezingsprogramma's zijn leuk maar van weinig waarde omdat in de formatie het gewoon ordinaire koehandel in verkiezingsitems tussen de partijen is. En de meeste politici zijn daar nogal "flexibel" in.

Door Tweakers user downtime, vrijdag 29 januari 2021 13:33

Kijk ook verder dan alleen het verkiezingsprogramma. Kijk ook naar de ideologie die er achter zit. En die is bij de SGP erg dubieus. Als het aan hun lag dan zou Nederland veel op het Iran van de Ayatollahs lijken. Volgens mij is het de enige partij die tegen de vrijheid van godsdienst is want hun versie van het geloof hoort staatsgodsdienst te zijn. Zelfs de PVV komt niet in de buurt want die willen alleen de islam verbieden en niet alle andere religies.

Door Tweakers user R20141016, vrijdag 29 januari 2021 19:54

Gewoon een eigen partij oprichten. :Y)
Ik ga voor de reaguurders partij. }>

Door Tweakers user Smuey, maandag 1 februari 2021 13:17

Was de SGP niet dezelfde partij die er geen probleem in zag om ouders te verplichten een verklaring te laten tekenen dat hun kind niet homo is om toegang tot scholen te krijgen? Een partij met dergelijke middeleeuwse opvattingen zou ik persoonlijk niet eens overwegen, maar gelukkig is het een vrij land en mag iedereen zijn eigen mening hebben.

Waar we op moeten stemmen, sja. Ik begin me oprecht steeds meer af te vragen of het nog wel zin heeft om te gaan stemmen. De afgelopen decennia heeft geen enkele politieke partij laten zien dat ze op wat voor vlak dan ook betrouwbaar zijn. En dat is in een situatie waarvan je van tevoren al weet dat alle partijen moeten schipperen in hun idealen om tot een samenwerking te kunnen komen.

Ik geloof steeds meer dat de democratie zoals wij die hebben ingericht simpelweg niet meer werkt zoals hij zou moeten.

Oh ja, en ik geloof er niets van dat we dit jaar mogen stemmen. Ik zie het prima gebeuren dat dat 'gewoon' een jaartje opgeschoven gaat worden.


Door Tweakers user Chinco, woensdag 3 februari 2021 00:00

Makkelijk: SGP. Uit principe. Het wordt niet voor niets vaak het geweten van de kamer genoemd. Lang zittende politici mer veel (staatkundige) ervaring. En daar bovenop een partij die er nog op wijst dat er een God is die het beste met ons voor heeft. In tegenstelling tot D66 die voor de grote vraagstukken in het leven als oplossing heeft: de dood. Brrr.

Door Tweakers user 7ven, woensdag 3 februari 2021 08:24

here here, ook SGP, ongeveer de enige partij die vasthoud aan de standpunten. En daarmee ook hetzelfde gezicht vertoond voor als na de verkiezingen.

Wellicht rechts op een heel aantal punten, maar ook zeer sociaal (vaak linkse punten). Neem bijvoorbeeld de overgangsperiode van de studiefinanciering, sowieso zijn ze voor een gift maar ook hier hebben ze gezorgd voor een overgangsperiode voor studenten die al begonnen waren aan een opleiding.

En iets strafbaar stellen waar gigantisch veel zware criminaliteit onder schuilt, lijkt mij een no-brainer. Dat de rest van de politiek zich niet durft te wagen aan het aanpakken van kernproblemen, dat zegt wat over de ruggengraat.

Reageren is niet meer mogelijk